Avanture Tima Mimir

Session 039

SESSION 39
B025
S131

Vecer, Beastlandsi, kod portala za Carceri.
Svecenici krecu rusiti portal.
Boram jos uvjek halucinira, te krene maltretirati i naganjati jadnog jednoroga, za kojeg je uvjeren da je Sina.

Jednorog da “zadatak” Boramu da prođe kroz portal da ga se riješi. Uvjeren je da traži ambroziju.

Svi se pokupe u Sigil, da unište portal Sigil <==> Carceri.
U Sigilu je dan.
Georg i Gunth izađu gore, u market.
Boram krene lutati po kanalizaciji, no Gunth (kojeg vidi kao šefa), mu kaže da se popne. On se krene penjati uz ljestve. Jedna snaga sa -5 (uspije jedva) zapne na šahtu. Dex sa -5, uspije i nekako se izmigolji van. To je trajalo pola sata, i skupila se cijela rulja. Gunth je krenuo skupljati donacije za “barijuara akrobata” (72 CP).

Nakon sto su Boram i Box izašli, Borama krenu popuštati halucinacije.
Georg se po marketu krene raspitivati o uništavaču portala, no svi su panično bježali od njega.
Ostali krenu doma.
Pri povratku Georg primjeti grupicu harmoniuma koja šnjofa i raspituje se po marketu. Unajmi rikšu, iskrca se u uličici sa strane, i pokuša nevidljiv ući u Purr & Roar, no Sandy ga zaustavi, i krene režat na njega.

Box, Boram i Georg se odmah bace na čišćenje i pospremanje.
Nakon pospremanja, Boram kaže da trebaju do templa Talosa, dok Box želi natrag u Beastlandse obavit posao za Ylema.
Ispada da u Sigilu postoji okupljalište štovatelja Talosa u Hiveu, “Loptasta Munja”.
Boram krene u knjižnicu Ćup Slobode, no na pola puta se vrati po Boxa.

Kess želi izaći van, te joj Box predloži da će ju pustiti van, no ona mu otme ključ.
Box nahuška Reximillianu na nju, i pokuša oteti ključ nazad, no ne uspije, i Kess “ubije” Reximillianu putem. Otiđe van.
Nakon toga Box zločin prijavi u obližnjoj stražarnici.

Uto se Boram vraća. Box mu ispriča što se desilo, no sada imaju prečeg posla, te krenu do knjižnice raspitati se o bogovima koji mrze Mallara. Ne sazanaju mnogo.
Nastave prema Civic Festhallu (-1CP)

Gunth odlazi do Mimir Publishinga napisati prijavak.
To je EPSKA PRIČA, puna pretjerivanja, preuveličavanja i outright neistina. No sa mrvicom istine.
Šef je ODUŠEVLJEN, te mu plati 100GP.

Box i Boram dolaze do Civic Festhalla.
Dok čekaju informacije o bogovima, Box krene istraživati XXX sekciju.
Saznaju da u Lady’s Wardu postoji knjižnica Deinerra gdje bi mogli nešto saznati (-0.02).
Tamo Boram preda fontove svećeniku koje smo skupili da sa nijima učini što treba učiniti sa njima. Tkođer, svećenik mu daje spise zabranjenih znanja o portalima (confidentiall harmonium spise). Box to odbija pročitati dok su u Sigilu, te krenu nazad u kuću.

Po povratu nađu Guntha koji im da zaradu od šefa, 80GP.

Report sadrži izvještaj o stanovitoj osobi koju Hasrmonium lovi koja se bavi uništavanjem portala. Prijavljena je kao ženska osoba ljudskog opredjeljenja. Postoje indicije da obitava u Lower Wardu, u krčmi Speckled Rat (no kad god bi Harmonium tamo ispitivao, nitko ništa nije znao).

Ubrzo dolazi Tatiana, te kaze da je Orpheus poludio što se Boram nije pojavio na meču. Pita za Georga, i Boram joj kaže da joj Georg ima nešto bitno za reći.

S132
Jutro

Nakon buđenja, Box, Boram i Georg primjete Kess kako u vrtu priča sa Lynn Moonshadow, ženom u crnom cloaku.
Pričaju o “poslu”. Ispunjavanje “specifičnih” želja mušterija koji ima veze sa religijiom (bog Ijuz – bog užitaka kroz bol).
Dok se ostali raspravljaju o tome, Box izađe van i flaga četicu Hrmoniuma, te ih nahuška na Kess.

Uđu u demiplane. Lynn promptno nestane. Harmoniumi krenu prema kući (Kess je unutra). Kako se približe, kuća im zalupi vrata. Formiraju formaciju za probijanje vrata. Kess i ostali pobjegnu kroz stražnja vrata.
Četa se zaleti prema vratima, i kako se približe, tako se vrate otvore pred njima, i zatvori za njima. Što je uslijedilo se može opisati samo kao masakr. Kuća ih pobije i njihovom krvlju na vrata napiše “mrzim ove”.
Svi prisutni krenu ribati.

Kess otiđe do Georga u Purr & Roar, objasni mu što se dogodilo. Naruči im pečenku, te krenu sa vrlo glasnom bračnom svađom (oko načina jela, te Kessinim novim zaposlenjem domine). Dok se tako svađaju, Georg primjeti da je ulica vani jako utihnula, te Kess odvuče na krov, te po krovovima skaču prema Bodi. Primjete ljude u crvenom kako se približavaju.
Kuca Bodi, koja je jako sretna što ga vidi, no samo šmugnu kroz njen laboratorij i pobjengu prema kući nazad.

Natrag u kući, Box sastavi prijavu za Harmonium:
-——————————————————————————————————————

Za: Kapetanicu Adrian od Postaje Ulice Puno Putovanja
Od: Građanina Strongboxa Rotora
Tema: Prijava incidenta

Poštovanom naslovu!
Dana 132 u ranim jutarnjim satima četi poštovanog Harmoniuma zaduženoj za patroliranje regije između marketa i Ulice Puno Putovanja je donešena prijava o lokaciji tražene i osumnjičene osobe pod imenom Kess.
Odmah su krenuli u akciju istraživanja primljene informacije, te ih je istraga odvela u demiplane registriran pod Timom Mimir.
Po ulasku su vizualno identificirali osumjičenicu, te su je krenuli uhapsiti. U tom je trenu osumjičenica ilegalno obitavala u kući registriranoj pod Timom Mimir. Put im je bio preprječen zabarikadiranim vratima. Formirali su formaciju probijanja barikadiranih vrata, uspijeli su ući u kuću, no ubrzo se to pokazalo da ih je unutra čekala smrtonosna zamka.
Detalji su na ovom dijelu vrlo oskudni, pošto su svjedoci bili zarobljeni van kuće, no prema dostupnim audio indicijama, jedini mogući zaključak je da si bili hladnokrvno izmasakrirani.
Nakon što je osumnjičenica pobjegla natrag u sigil, vizualna inspekcija je zaista utvrdila da se radi o masakru. Prema običajnom zakonu obitavanja u kući registriranoj pod Timom Mimir, mjesto zločina je odmah očišćeno, no pripravnik službe Guvnera koji je bio prisutan je sastavio detaljan izvještaj stanja mjesta zločina.

Ovdje valja napomenuti da je zločnka pod imenom Kess još uvjek na slobodi i treba ju smatrati naoružanom i vrlo opasnom.

Dana 132, po kalendaru družine Tima Mimir
Strongbox Rotor


Nakon ovoga sljedi još jedan izvještaj koji opisuje stanje mjesta zločina.
-——————————————————————————————————————

Odnese to predati u postaju, te sazna da se komandant Brutus vratio.
Tamo ga Brutus (kojeg duuugo nije bilo u Sigilu) dočeka kao zločinca i odmah baci na ispitivanje. Optuži ga za skrivanje informacija, podnošenje krivih optužbi, i još hrpu sitnica. Nakon puno batinanja, Brutus proglasi Boxovu prijavu nevažećom zato što se zločin dogodio van Sigila (plane je dio Sigila samo po pitanju skupljanja taxi).
Na to Box odluči dignuti novu prijavu. Ovaj put protiv 5 pripadnika Harmoniuma koji su ilegalno napustili svoje zaduženje patroliranja te, također ilegalno, uzurpirali i uneredili privatan posjed.
Zaprijeti se dizanjem optužbe protiv cijelog Harmoniuma. Na to Brutus ponudi lječenje Boxu da bi ovaj zauzvrat ‘zaboravio’ optužbu. To i bude, te Box napusti stanicu kao “poštovan građanin Strongbox”.

Georg nastavi potragu za “G”, što su mu njegovi rekli da je ime osobe koja se bavi uništavanjem portala. Dobije upute da se navečer pojavi u Speckled Rat-u.

Za to vrijeme Box i Boram odluče Kess pridružiti kao privremenog člana družini, kako bi Box sebi u glavi riješio problem njenog posjeda ključa i obitavanja u kući.

Boram ode do šefa koji ga optuži DA JEL ON NORMALAN kada mu kaže da je bio u Carceriju.
Gunth ode do Gilgulovog dućana (gdje radi) gdje ga upiraju da gdje je bio tokom velike kreize cipela! Daju mu poseban i hitan zadatak, za izradu Gilgul-kvalitete unikatnih cipela.

Georg i Kess imaju velike bračne svađe oko toga što je on šonjo bez vlastitog stava i niškorsiti. Nakon mnogo svađe, to završi na tome da ga ova izazove na dvoboj. Georgova taktika je bacanje kroz prozor, no Boram koji je sve to prisluškivao uleti unutra i uhvati Georga.
Nekako se razdvoje i uti stiže Tatjana.

Box ide do prijateljske karakonđule u shopping. Kupi Wapr Sense i Mirror Image scrollove. Kao nagradu izvuče.
Izvukao:
Slikarsku paletu za mješanje boja.
Ako uz pomoć nje vlasnik iscrta svoj autoportret, dok god ga nosi sa sobom, biti će zaštićen od spellova Mass Morph, Polymorph Other, Oolymorph any Object, Seeming. Umjesto vlasnika, biti ce affectan portret.
U Gray Wasteu, portret trpi propadanje umjesto vlasnika.
Svaka intervencija ga istroši. Ima boje za 5 portreta.

Naveče spakiraju Boxa u harness, i u kutiju kako tokom akcije ne bi posvjedočio ičemu ilegalnome. Krenu u prema Speckled Rat-u. Plan je da se ponašaju kao da nisu zajedno.
Ulaze Boram (sa Boxom) u Gunth. Georg i Kess čekaju ispred.
Sljedeći ulazi Georg, na što barmen Borama upozori da je taj neko njuškalo.
Zadnja ulazi Kess.
Dok čekaju, Boram i Gunth na glas pričaju o Georgu, a Kess sa strane nabacuje komentare o njemu. Ne zavaravaju nikoga.

Uto dolazi četa harmoniuma. Objave da traže jednog kriminalnca, te da svi budu mirni i pričekaju.
Krenu malo maltretirati Guntha sa “što si ti skrivio” (lagani uvod koji je, out of game, služio Georgu kao prilika da pobjegne).
Nakon toga pristupe Georgu.
Ispadne da dobro znaju njegov dosje, i da dobro znaju da ima ljubavnicu u rankovima Harmoniuma (Adrian). Kako mu ne bi više pomagala, dobila je “poseban zadatak” u Baatoru.
Obznane mu da du dobili prijavu da se raspitivao o uništavanju Ladynih portala. Dodatno, optuže ga za ispiranje mozga kapetanici Harmoniuma.
Uhapse ga, te mu daju 3 minute da nabavi advokata. Boram u zahodu oslobodi Boxa, te se ovaj brzo pojavi pred njima kao advokat. Vidno su iznenađeni time.

Nakon što Harmonium odvede Georga, Boram i Gunth pričekaju dok pored njih ne sjedne stanovita žena. Krenu pričati o tome kako im iz njihovog portala curi previše vode, te trebaju nekoga da to sredi. Žena naćuli uši. Ostave hint gdje im se nalazi kuća i krenu. Žena se također žurno pokupi.

Nađu se sa njom ispred ulaza u demiplan.
Uvedu ju unutra, opišu joj lokaciju portala za Carceri. Kada Ne poznaje pojam “cjene”, te na izlazu kaže da će jedan dan doći po njihov portal.

Box skuha plan da cijeli ostatak družine optuži za zločine protiv Lady of Pain. Ideja je da budu optuženi po kodu crveno, i odvedeni u Carceri. Box bi ih pratio kao stražar.
Jenom tamo, njihov zadatak bi bio naći rupu. Boxov zadatak je zakrpati rupu kada je nađu.
Ušli bi tako da u zatvoru nitko ne zna za našu misiju, te da obavimo misiju kao pravi zatvorenici.
Kasnije bi ih Box izveo pomoću specijalne dispenzacije.
U svrhu izvršavanja tog plana, krene u sudnicu.

Boram, Kess i Lynn odlaze po prvi put u kuću užitaka. Slijedi S&M orgija. Kess trenira na Boramu.
Gunth kontemplira svoj kratki avanturističi život u kući.

Kod Ljudi u Crnom u sudnici Box izloži svoj plan. Stvari su stavljene u pokret.

Box krene prema stanici, dok cijela četa Harmoniuma, sa Brutusom na vrhu, uhapsi Borama i Guntha.
Iz Georga su izvukli “priznanje” tako da su iz njegovih izjava “Slava Harmoniumu! Slava Batini!” pomoću svojih “algoritama” prjemještanjem slova dobili
Predaju se, te im na ulazu Box savjetuje da šute.

S133
suđenjež

Warp Sense 200
Mirror Image 200

bag of holding / magic hole = 10.000

owl feather 0.05
powdered luckstone 60

warp sense
invisibility
blur
whispering wind
portal alarm
mirror image
detect evil
detect invisibility
rope trick
esp

Potion of healing 400

tartar zelena kukuruz paradajz

Comments

huitz

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.